0800331591

Як відрізнити підроблені євро?

Як розпізнати фальшиві євро

На ринку зараз перебуває в обороті багато підроблених грошей. Підробляти банкноти непросто і не зовсім дешево, проте фальшивомонетники підробляють євро в 10 разів більше, ніж національну валюту будь-якої іншої країни. Найчастіше підробляють номінали 20 та 50 євро, рідше купюру 500 євро. Євро - валюта молода, з'явилася порівняно недавно: її ввели в обіг 1 січня 2002 року у країнах Європи. На сьогоднішній день євро використовують понад 320 мільйонів людей, і вона є світовою валютою нарівні з доларом.

Як перевірити EUR на справжність?

Нині у зверненні є такі номінали 5-500 євро. У деяких країнах 200 та 500 євро не випускаються, але скрізь вони вважаються платіжним засобом. Євро є офіційною валютою 19 країн Євросоюзу. Кожна банкнота має свій колір та розмір, на кожній з них зображені вікна та ворота (на лицьовій стороні) та мости (на звороті). Всі купюри друкуються на натуральному бавовняному волокні, тому вони жорсткі на дотик і шорсткі.

Існує безліч способів відрізнити підробку від справжньої банкноти. Кожен для себе може вибрати найзручніший спосіб перевірки банкнот:

  1. Найпростіший спосіб відрізнити фальшиву купюру – на дотик. Підроблені банкноти друкують на м'якому гладкому папері, тому рельєфні потовщення на банкноті не промацуються, їх просто немає.
  2. Також справжні банкноти мають специфічний хрускіт, тому що виготовляються з натурального матеріалу – бавовняного волокна.
  3. Потрібно перевірити купюру на світло та подивитися на наявність водяних знаків. Вони проявляються з обох боків банкноти. У євро три водяні знаки, які ви чудово побачите, якщо при перевірці на справжність триматимете купюру проти світла.
  4. Нахиліть банкноту і зверніть увагу на голограму: підроблені голограми при нахилі банкноти не змінюють зображення, вони тьмяні та без візуальних ефектів.
  5. Фальшиві банкноти яскраво світяться під ультрафіолетовою лампою.
  6. У справжню купюру впроваджено захисну нитку, яка виглядає як темна смужка. На ній добре видно слово «euro» і номінал банкноти. Захисна нитка має магнітні властивості. На фальшивці магнітного захисту немає.
  7. Для слабозорих по краю банкнот 200 євро і 500 євро розміщені додаткові знаки, які добре визначаються на дотик.
  8. На європейські банкноти наносяться мікрозображення, які можна розглянути під лупою.
  9. Ви можете перевірити серійний номер купюри з 11 цифр та латинської літери. На європейських купюрах розмір літери завжди менший за розмір цифр.

Існує безліч способів, щоб відрізнити підроблену купюру від справжньої, але все одно ви можете стати жертвою обману. Щоб не придбати фальшивку, купуйте євро лише у банках чи перевірених обмінних пунктах Кіт Груп. У євро дуже багато ступенів захисту, але фальшивомонетники постійно знаходять нові можливості підробляти банкноти. Якщо ви не впевнені в справжності купюри, віднесіть її до відділення KIT Group, щоб її перевірили на спеціальному обладнанні.