0800331591

Вигода обміну при комерційному курсі

Багато сучасних українців вважають за краще міняти валюту не за офіційним, а за комерційним курсом, так як він цікавий відразу за декількома напрямками. По-перше, він більш вигідний, ніж курс НБУ, при цьому дозволяє вигідно міняти валюту для заощаджень, перед поїздками тощо. По-друге, такий курс постійно застосовується для ведення міжнародного бізнесу, інвестування, трейдингу. Розглянемо далі, як саме формується комерційний курс, які він має особливості і як заощадити на курсовій різниці.

Особливості та причини коливань комерційного курсу валют

Коливання курсу валют

У більшості банків і обмінних пунктів представлений саме комерційний курс. Фінансові установи встановлюють його на основі ставки НБУ, яка оголошується раз в день. Нацбанк України формує офіційний курс виходячи з результатів міжбанківських торгів і балансу між попитом і пропозицією. Комерційний курс може змінюватися кілька разів на день і він буде відрізнятися від офіційного, так як кожен банк або обмінник закладає в нього свою комісію.

На формування комерційного курсу впливають:

  1. Політична обстановка. Україна і РФ знаходяться в стані військово-політичного конфлікту, тому в обох країнах спостерігається дестабілізація національної грошової одиниці і скачки курсів.
  2. Стан економіки країни. Позитивно на валютному ринку позначається приріст ВВП, зниження інфляції, зростання держбюджету, зниження зовнішнього боргу, зростання ділової активності та рівня зайнятості.
  3. Сальдо торгового балансу. Дефіцит товарів веде до подорожчання іноземної валюти.

Кіт Груп - вигідний комерційної курс в Івано-Франківську

Якщо вас цікавить вигідний комерційний курс для обміну валют, звертайтеся в компанію Kit GROUP. Її філії розташовані у численних містах України, включаючи Івано-Франківськ. Тут кожен може провести валютообмінні операції на привабливих умовах, постійним клієнтам забезпечені додаткові бонуси.

На сайті обмінника Kit GROUP можна:

  • дізнатися актуальний курс;
  • зафіксувати курс на годину, створивши заявку на обмін;
  • відслідковувати динаміку валютних пар, включаючи крос-курси;
  • використовувати конвертер валют;
  • вивчити цікаві фінансові новини.

Компанія Кіт Груп гарантує безпеку (перевірка валют на справжність), конфіденційність (клієнтам не потрібно надавати паспорт) і оперативність угод (відсутність черг).